Definisjon av PSI Manifold Gauge

October 29

Definisjon av PSI Manifold Gauge


Legge kjøle til bilen din, bare for å oppdage at det fortsatt ikke vil blåse kald luft, er en frustrerende opplevelse. En PSI manifold måler - vanligvis kalt en manifold måler og måle i pounds per kvadrattomme, eller psi - er en enhet som diagnoser og hjelper fikse problemer som dette. Riktig bruk av en manifold måler hjelper deg å bedre identifisere lite kjølemedium og forstå hvordan å lade opp systemet.

slanger

Tre slanger, hver med et identifikasjons farge, og to målere utgjør en grunnleggende manifold måler sett. Den røde slangen er høytrykks tjeneste port, og den blå slangen er det lavere trykk tjenesteport; begge er forbundet med kjøretøyet under bruk. Den gule slangen er festet til kjølemiddel sylinder eller vakuumpumpe hvis kjøretøyet blir ladet eller evakuert for luft, hhv.

målere

Måleren farger tilsvarer de blå og røde slanger. Den blå lav-manometer - kalt forbindelsen måleren - er i området fra minus 30 til 120, og måler trykket i psi måleren (psig) eller vakuum i inches av kvikksølv. Den røde høytrykksmåler i området fra 0 til 500, og bare måler trykk. Når bilen er slått av, bør begge målere registrere omtrent like mange, kalles en statisk trykk. Selv om en statisk trykkavlesing ikke vil avgjøre i hvilken grad systemet er fullstendig, kan den bestemme om flytende kjølemiddel er til stede.

kort Sykling

En prosess som er kjent som kort sykling blir brukt til å detektere lav kjølemiddel og andre problemer. Når det statiske trykket når minst 45 psi, snu bilen på og begynne å teste på stabilt turtall - tomgang eller like over. Trykket på den lave side vil falle 45-20 psi og deretter gradvis å nå likevekt med den høye side igjen ved ca. 45 psi. En rask kort sykling prosessen indikerer lav kjølemedium. Dette kan bøtes på ved hjelp av manifolden måler, gjennom en prosess som kalles lading.

annen bruk

En kunnskapsrik tekniker kan finne en rekke problemer i bilens air condition-systemet ved hjelp av en manifold måler. Hvis det er en lavere-enn-normalt trykk på den røde måleren og motoren er svak for å nå likevekt når kort sykling, er en dyserøret tett. Lignende målinger på de høye og lave målere når bilen kjører indikere utilstrekkelig sug og en dårlig kompressor. Den lave manometer trekke inn i et vakuum - undertrykk - indikerer en dårlig ekspansjonsventil som sitter fast åpen.


© 2020 attspiritphone.com | Kontakt oss: webmaster# attspiritphone.com