Hvordan bruke en Timing Light på en Honda

October 20

Tidspunktet lampen er utformet for å lokalisere det øvre dødpunkt på antallet en sylinder. Dette er nyttig for å regulere tidspunktet for tennpluggen til brann, slik at drivstoffet har tilstrekkelig tid til å brenne i løpet av arbeidsslaget i motoren. Siden drivstoff brenner i en viss hastighet, er timingen av gnist viktig å regulere den tiden at det branner i forhold til turtallet av Honda motor. Hvis tenn innføres ved øvre dødpunkt, må brenselet ikke nok tid til å brenne fullstendig. Når tenn innføres før øvre dødpunkt, begynner drivstoffet til å brenne på kompresjonsslaget når stemplet nærmer seg og forbedrer kompresjons. Dette gir mer tid til brensel og økt makt. Men som motorens turtall øker, må brenselet mindre og mindre tid under slaget å brenne. Det kan ikke brenne hurtigere, slik at gnisten må føres frem for å brenne tidligere i kompresjonsslaget for å gjøre opp forskjellen. Dette er hva som er fastslått med tidspunktet lyset. Bruk timing spesifikasjoner ligger på en plakat under panseret på bilen. Ulike Hondas vil variere på tomgang, avhengig av deres spesielle kompresjonsforhold.

Bruksanvisning

1 Finn spesifikasjonene for ditt kjøretøy. Fjern timingen hullet hetten på oversiden av transmisjonshuset. Finn de taktmerkene slik at de lett kan identifiseres. Det vil være en peker i midten av hullet, og en linje på den svinghjulet som indikerer øvre dødpunkt. Til venstre og høyre side av linjen vil være grad merker som angir hvor mange grader før eller etter øvre dødpunkt timingen er. "Før" timing mark er det som er av interesse.

2 Hekte på timing lys til Honda ved å hekte tennpluggkabelen klemmen rundt nummer en sylinderplugg ledning. Dette er den nærmest fronten av motoren. Hekt alligator klipp endene til batteriet - rødt til positive og svart til negativ.

3 Start motoren og trykk på knappen på timing lys som spør hvilken størrelse motor. Trykk på knappen til 4 sylindret dukker opp. Slå timing knotten på lyset til 0 grader. Rett lys på timing hullet, og trykke på avtrekkeren på timing lys. Vri timing knotten sakte fram den rette 0-graders linje på svinghjulet beveger seg sakte under pekeren. Les antall grader som pekeren av tidsinnstillingsknappen indikerer på tidspunktet lyset. Hvis knotten viser at det tok 18 grader for å flytte linjen på svinghjulet til pekeren, deretter er det 18 grader før øvre dødpunkt. Hvis Hondas specs var 14 grader før øvre dødpunkt, er timingen litt for avansert.

4 Løsne mutrene på distributør som holder den nede. Rotere fordel en meget liten mengde i den samme dreieretning for å redusere tenn forhånd. Hvis tenn forhånd var lavere enn det som kreves, og deretter rotere fordel motsatt av sin normale rotasjonsretning.

5 Sjekk timingen på nytt ved å peke lyset i timing hull og drar i avtrekkeren og justere knotten til linjen under pekeren. Sjekk hvor mye tid nå. Gjenta prosessen med å bevege fordeleren frem til tidspunktet er riktig. Stram mutterne på distributøren og fjern timing lys.


© 2019 attspiritphone.com | Kontakt oss: webmaster# attspiritphone.com