Hvordan erstatte en Trailblazer Fan Clutch

November 3

Hvordan erstatte en Trailblazer Fan Clutch


Viften clutch er ansvarlig for å skyve fluid gjennom radiatorvannpumpen, som holder motoren avkjøles. Spesial verktøy er nødvendig for å fjerne fan clutch fra vannpumpen. En dårlig fan clutch kan føre til at motoren overopphetes på grunn av dårlig sirkulerende radiator væske. Selv om denne installasjonen er en utfordrende prosess, å følge instruksjonene som kommer fra en reparasjon manuell slik som Haynes manual kan gjøre prosessen mye enklere.

Bruksanvisning

1 Fjern inntaket hyllen ved å fjerne boltene som fester den til radiator støtte. På 2002 modell Trailblazers vil du også måtte fjerne fire push-pins som holder ledeplaten til støtte.

2 Koble overføringslinjer fra støttebraketten ved å fjerne slangeklemmer. Avhengig av året av bilen, kan noen klemmer fjernes for hånd og andre må fjernes med en Phillips-skrutrekker.

3 Koble clutch elektriske forbindelser med hånden. Denne forbindelsen er plassert ved siden av radiator fan liksvøpet.

4 Drain minst 1 liter av fluid fra radiatoren. Dette vil hindre søl i de kommende trinn. Bruk nebbtang for å løsne sommerfuglen tappepluggen i bunnen av radiatoren og la væsken renne inn i en bøtte. Med væske tappet, stramme tappepluggen med nebbtang.

5 Fjern den øvre radiator slangen og tørke opp overflødig væske som kan ha sølt. Bruk Phillips-skrutrekker og fjern slangeklemmer fra hver ende av slangen.

6 Fjern vifte clutch fra vannet pumpehuset ved hjelp av en vifte clutch skiftenøkkel. Dette er en spesialitet verktøy som kan leies eller kjøpes fra noen automotive butikk.

7 Fjern vifte clutch fra vannet pumpehuset. Med noen modeller må du kanskje fjerne radiator fan liksvøpet. Hvis du må fjerne dekselet, unbolt likkledet fra radiatoren ved hjelp av en stikkontakt på de fire boltene. De bør være 1/2-tommers bolter; en bolt er plassert i hvert hjørne av dekslet.

8 Fjern viften fra fan clutch ved å fjerne de 4 skruene på baksiden av viften. Boltene er 3/8-tommers bolter.

9 Monter viften til ny fan clutch og skru ned boltene med skralle og en 5/8 socket. Legg merke til at 5/8 mutteren kan også være en 11/16 mutter.

10 Installer fan clutch til vannet pumpehuset og skru ned clutchen med fan clutch skiftenøkkel. Installer viften liksvøpet og skru ned de 4 boltene som holder den på plass. Fest den øvre radiator slangen og skru ned slangeklemmer med Phillips-skrutrekker.

11 Sett på overføring kjøligere linjene og fest den elektriske tilkoblingen til viften clutch. Påfyll radiatoren væske og hånd-stramme radiatorlokket.

12 Sjekk alle tilkoblinger og sørg for at alle brikkene har blitt reinstallert. Kontroller at viften clutch strammes ned til spesifikasjonene i manualen, og at alle slangeklemmer er stramt.


© 2020 attspiritphone.com | Kontakt oss: webmaster# attspiritphone.com